Gîtes


Renard & Blaireau


  • De Belgische Ardennen, een tot de verbeelding sprekende streek die geschikt is voor ieder type vakantie. De regio biedt een schitterende natuur, waar iedere vakantieganger zich op zijn plek zal voelen!
    Midden in het hart van de Belgische Ardennen ligt de gemeente La Roche en Ardenne.

  • In een prachtige omgeving van veel bos en water ligt het dorpje Warempage, op loopafstand van het stuwmeer van Nisramont  
  • De streek is perfect voor mountainbiken, fietsen, wandelen en kanoën.

Het vakantiehuis ligt bovenop een heuvel, aan de rand van het dorp Warempage. Dit is een klein dorpje in gemeente van La- Roche-en-Ardenne. Op een hoogte van 450 meter, waardoor in de winter vaak voor langere periodes sneeuw blijft liggen. Het dorp ligt op 10 kilometer van het stadje La-Roche-en-Ardenne en op 15 kilometer van Bastogne. Ook bent u met 40 minuten rijden in Luxemburg of Frankrijk.

Ons vakantiehuis ligt op ca 3 kilometer van de rivier de Ourthe en het stuwmeer van Nisramont, waar u heerlijk kunt wandelen, zwemmen, vissen en kanoën in de prachtige natuur. Op diverse plaatsen in de omgeving kunt u mountainbikes, kano's en raftboten huren. Ook met kleine kinderen is het goed vertoeven in en om de rivier.

La-Roche-en-Ardenne is een toeristisch stadje dat veel te bieden heeft. In het kasteel worden regelmatig activiteiten georganiseerd, bv. feesten met ridders, of shows van valkeniers. In de zomermaanden kan je de legende van Berthe beleven, het spook van La Roche, dat zich tijdens de zomermaanden 's avonds bij goed weer laat zien op en boven de ruïne.
U kan het stadje bezoeken met het toeristentreintje, Verder is er waterfiets -en kanoverhuur, het oorlogsmuseum, de ham rokerij en pottenbakkerij.
Als u geen zin heeft om te koken kunt u op zeer veel plaatsen terecht. Er zijn diverse restaurantjes voor een goed Bourgondisch stuk vlees, maar ook pizza, Grieks, Chinees, friet enz. Uiteraard zijn er ook veel cafe's waar een echt Belgisch biertje geschonken wordt.
In de omgeving zijn allerlei uitstapjes mogelijk, bijvoorbeeld naar themaparken. In de winter kunt u skiën op Baraque de Fraiture en in de wijde omgeving langlaufen. Er zijn dan op veel plaatsen langlaufroutes uitgezet. Uiteraard zijn op diverse plaatsen ski’s en langlauflatten te huur.


Sneeuwinfo Ardennen
Klik
hier voor informatie betreft de sneeuw en sneeuwhoogte in de Ardennen.
Klik
hier voor informatie over het skiën of langlaufen op Baraque de Fraiture.

Onze vakantiehuizen Ortho La-Roche-en-Ardenne liggen op ca. 10 minuten vanaf de eerste langlaufroutes en ca 20 minuten rijden vanaf Baraque de Fraiture.Links voor een leuk dagje uit;

Fiets mee op vakantie

Mountainbiken in de Ardennen

  • De Ardennen is uiterst geschikt voor mountainbiken en wielrennen.
  • In onze omgeving zijn dan ook veel routes hiervoor uitgezet.
  • Voor een fiets zonder versnellingen is het minder geschikt.
  • Er is ook een goed afsluitbare schuur waar de fietsen gestald kunnen worden.
  • Het is niet toegestaan fietsen in de huizen te stallen.